Un contrabandist a fugit de polițiști, dar s-a oprit cu mașina într-un stâlp

În această dimineață, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflați în misiune pe raza municipiului Sighetu Marmației, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui microbuz marca Ford Transit înmatriculat în România.

Deoarece șoferul nu a oprit, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea autovehiculului. La un moment dat, șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de înaltă tensiune, aflat pe marginea drumului. Cu toate acestea, după impact, acesta a coborât din mașină și a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost reținut de polițiștii de frontieră. Pentru că acuza dureri, s-a solicitat un echipaj medical la fața locului, bărbatul fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

Pentru că în interiorul microbuzului au fost observate mai multe colete cu țigări, polițiștii de frontieră au transportat mașina la sediul S.T.P.F. Maramureș pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 41.486 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de 485.386 lei. În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 25 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei. Astfel, în jurul orei 03.30, în Vișeu de Jos, au observat un autoturism marca Audi A4 despre care aveau suspiciuni că ar transporta țigări provenite din activități de contrabandă. S-au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă șoferul le-a ignorat, mărind viteza de deplasare. Câteva minute mai târziu, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe un drum lăturalnic. În mașină s-au găsit 14.640 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare este de 171.288 lei. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 24 iulie și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. Ei au observat, pe direcția localității Valea Vișeului, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră spre interior, pe malul râului Tisa, două persoane care transportau colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus somației, motiv pentru care s-au tras șase focuri de avertisment.

Cele două persoane au abandonat coletele și au trecut înapoi în Ucraina, prin apa râului Tisa. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit patru colete conținând 1.977 pachete cu țigări, în valoare de 23.131 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.