VIDEO | Românii care vor să-și cumpere locuință prin programul „Noua Casă” vor avea la dispoziție două categorii de credite

Românii care vor să-și cumpere locuință prin programul „Noua Casă” vor avea la dispoziție două categorii de credite pentru locuinţe noi, cu avansuri și garanții diferite, în funcție de nivelul creditării, anunță Fondul Naţional de garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Prin programul „Noua Casă” se pot acorda credite de:

  • 70 000 de euro, cu un avans de 5% şi o garanţie de stat de 50%
  • 140 000 de euro, cu un avans de 15% şi garanţie de stat de 60%

Avansul de 15% şi garanţia în nume şi cont stat de 60% se aplică doar locuinţelor noi ce depăşesc pragul de 70.000 de euro, până la limita de 140.000 euro inclusiv.

Pentru locuinţele vechi (recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţie cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condiţiile rămân neschimbate.

„Prin programul „Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi, respectiv:

1) credite de până la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60%;

2) şi credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%”, se arată într-un comunicat FNGCIMM, citat de Agerpres.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.