VIDEO | TV Sighet va difuza în exclusivitate ediția din acest an a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă ”Marmația”, 2020

Din cauza restricțiilor impuse în acest an, pentru prima dată, după 50 de ani, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă ”Marmația” nu se va desfășura fizic, în centru Sighetului, ci va putea fi vizionat doar prin intermediului canalului de televiziune, TV Sighet. Pentru a nu întrerupe șirul festivalului, organizatorii au realizat materiale filmate cu toți participanții, materiale ce vor putea fi urmărite duminică, 27 decembrie, la TV Sighet.

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația este unul dintre cele mai mari și longevive evenimente de acest gen din România. De 51 de ani, festivalul a fost organizat neîntrerupt. În fiecare an, în data de 27 decembrie, sute de participanți din țară și din străinătate defilau prin centrul orașului, prezentând colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă.

Anul acesta, datorită restricțiilor impuse, festivalul este imposibil de organizat în format normal, astfel încât să respecte toate regulile impuse de autorități. Cu toate acestea, pentru a nu anula festivalul, organizatorii au luat decizia de a filma materiale cu participanții, materiale video ce vor putea fi urmărite la TV Sighet.

Ioan Tivadar, Managerul Centrului Cultural Sighet, spune că toți participanții au răspuns pozitiv invitației.

”În acest an, în care Dumnezeu ne-a încercat cu această pandemie, Festivalul de Datini se va desfășura altfel. Festivalul de Datini și Obceiuri de Iarnă ”Marmația”, 2020 a ajuns anul acesta la cea de-a 51-a ediție și se va desfășura în mediul virtual, prin intermediul TV Sighet, cu materiale primite de la Centriul Cultural Sighetu Marmației și invitații săi. Vor fi invitați din Maramureș, dar și din Moldova, Oltenia, Maramureșul de peste Tisa, Ardeal”, precizează Ioan Tivadar, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmației,

Organizatorii festivalului țin la ideea de a transmite acest eveniment exact în ziua în care ar fi trebuit să aibă loc festivalul, cu începerea difuzării pe micile ecrane, de la ora 11:00. Așadar, nu ratați ediția din acest an a Festivalului de Datini și Obiceiuri de iarnă ”Marmația”, 2020, difuzat la TV Sighet, duminică, 27 decembrie, începând cu ora 11:00.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.