VIDEO | Rata șomajului a scăzut ușor în luna noiembrie la nivelul județului Maramureș

Rata șomajului a scăzut ușor în luna noiembrie, față de luna anterioară, arată datele furnizate de AJOFM Maramureș. O ușoară creștere însă săa înregistrat la numărul șomerilor indemnizați.

Rata șomajului în luna noiembrie la nivelul județului Maramureș are valoare de 2.51% .

S-a înregistrat o ușoară scădere față de luna anterioară a șomerilor înregistrați în baza de date, dacă în luna octombrie erau peste 5000 de șomeri, acuma, cifra absolută este în jur 4900 de șomeri. Este o scădere mică față de luna anterioară, scăderea se datorează în principal șomerilor neindemnizați, a căror stoc a scăzut față de luna octombrie, în schimb, șomerii indemnizați au înregistrat o ușoară creștere, numărul acestora crescând cu aproximativ 100.  Cei mai mulți fac parte din rândul șomerilor care provin din muncă, peste 1700 de șomeri. Sunt acei șomeri cărora li s-a redus activitatea și au apelat la șomaj”, menționează Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș. .

Din cei peste 1000 de absolvenți care s-au înregistrat în baza de date a AJOFM Maramureș, 384 deja beneficiază de acea indmenizație de 250 de lei, timp de șase luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.