VIDEO | O familie din Sighet are nevoie de ajutorul nostru după ce un incendiu i-a mistuit casa

O familie din Sighetu Marmației a rămas fără un acoperiș deasupra capului în prag de sărbători după ce incendiul izbucnit la afumătoare s-a extins și la casa în care locuiau. Câteva persoane cu suflet mare au sărit în ajutorul acestora însă mai e nevoie de ajutorul nostru pentru ca și această familie să petreacă Crăciunul în casa lor.

După incendiu din donațiile primite s-a început reconstrucția casei și s-a reușit acoperirea acesteia. Preotul Dan Ioan Sidău face apel la oamenii inimoși să ajute pentru că orice ajutor contează în astfel de situații.

”Aici, pe strada Tractorului nr. 41, la familia Pricop vineri este o săpătmână de când casa a luat foc din cauza unei afumători. În urma acestui incident dumnealor au rămas fără agoniseala de-o viață. Datorită faptului că băiatul lor este la Liceul nr.2 o profesoară, fiind o colaboratoare în acțiunile pe care le întreprindem, ne-a sesizat acest caz. Vâzând suferința, văzând durerea, dezădejdea unei familii aflate într-un asemenea impas am hotărât și ne-am asumat să îi ajutăm cu tot ceea ce se poate pentru a-și reclădi căsuța și de a îmbunătăți unele lucruri de care era nevoie”, a precizat preotul Dan Ioan Sidău.

Printre cei care au sărit în ajutorul acestei familii se află și Primăria și Consiliul Local Sighetu Marmației dar și câteva firme din oraș.

”În sensul acesta am reușit să atragem alături de noi prieteni, cunoscuți, care și-au arătat dorința de a ajuta și chiar au făcut-o. Au fost câteva firme care de asemenea s-au aliat cu noi și vreau să vă spun că după ce casa va fi terminată în totalitate va fi mobilată sub formă de sponsorizare, de asemenea instalațiile de apă, instalațiile termice vor fi făcute de o altă firmp, prieteni și colaboratori care și-au asumat să îi ajute sub această formă de sponsorizare. Pe această cale mulțumesc foarte mult Primăriei și Consiliului Local care la cererea noastră au răspuns pozitiv și vor veni câteva sume importante de bani făcute de către donatori înspre Primărie pentru cazuri sociale iar o parte din ei vor fi direcționați către familia Pricop, ajutoare cu care sperăm  familia să poată intra în casă. De aceea ne dorim foarte mult ca toți cei ce pot să vină în ajutor acestei familii, ori că îi caută direct aici pe strada Tractorului nr. 41, în conturile în care se pot face donații sau căutându-mă pe mine personal să îi putem ajuta să își definitiveze lucrările la căsuța lor”, a adăugat preotul Dan Ioan Sidău.

”Eu mi-am asumat în totalitate ca să reconstruiesc toată clădirea și am zis că o să rămân până la sfârșit ca să o aducem într-un stadiu normal de locuit. Le mulțimim tuturor celor care ne-au ajutat până acum, am avut prieteni, oameni care s-au mobilizat și dacă mai sunt oameni care vor să ajute, după sărbători o să continuăm până punem casa la punct”, a spus Cristian Bledea, constructor.

Familia Pricop transmite mulțumiri tuturor celor care au venit în ajutorul lor.

”Le mulțumesc foarte mult tuturor celor care ne-au ajutat și ne-au sprijinit. Foarte multă lume ne-a ajutat, în special preotul Sidău care este alături de noi tot timpul. Multumesc și tuturor firmelor care ne-au ajutat și material și financiar”, a precizat Nelu Pricop.

Cei care doresc să vină în spirjinul acestei familii pot face donații în conturile afișate sau să îi caute pe strada Tractorului nr.41.

EUR: RO41RNCB0185011286640005

ROL: RO95RNCB0185011286640003

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.