Trupul unei maramureșence care a murit în Italia din cauza coronavirusului, repatriat fără ca autoritățile române să fi fost anunțate

Sicriele cu trupurile a două surori din Borșa care au murit în Italia, una dintre ele din cauza coronavirusului, au fost aduse acasă. Familia femeilor decedate în Italia a hotărât să acționeze pe cont propriu, iar autoritățile s-au trezit cu sicriele la graniță.

Potrivit site-ului Recorder.ro șoferul a plecat luni spre Italia, fără să anunțe Direcția de Sănătate Publică sau vreo altă instituție de faptul că urmează să aducă în țară un sicriu al unui cetățean român decedat din cauza infecției cu coronavirus. Ieri, la ora 13.00, posta pe Facebook locația spitalului din Italia de unde a preluat sicriele celor două surori și mesajul „În drum spre casă”. Iar dimineață, la ora 3.30, posta că e deja la vama românească, dar „cu escorta lângă”. Fusese oprit de vameșii români de la punctul de frontieră Petea, luați prin surprindere.

”Ieri după-masă au ajuns la Borșa, pe mine ieri dimineața m-au sunat inspectorii DSP să-mi spună că o mașină aparținând unei firme de pompe funebre din Borșa se află în Vama Petea cu cele două sicrie în care s-ar găsi surorile moarte în Italia, una dintre ele moartă din cauza infectării cu coronavirus. Deja s-a făcut înmormântarea ieri fără nicio procesiune așa cum știm noi ci din mașină direct în groapă, slujba s-a făcut înainte de sosirea lor în Borșa iar după ce s-a încheiat îngroparea lor șoferul mașinii a fost plasat în carantină”, a precizat Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

Reprezentanții Prefecturii Maramureș spun că șoferul mașinii a fost sancționat și trimis în carantină.

”Referitor la situația șoferului din Borșa care a efectuat transportul mortuar și a refuzat să între în carantină, va comunicăm că cetățeanul din Borșa a intrat în carantină instituționalizată pentru o perioada de 14 zile. Persoana a fost sancționată contravențional. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor”, a precizat Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJSU Maramureș.

Jandarmii care au intervenit pentru introducerea persoanei în carantinare  au intrat în autoizolare la domiciliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.