VIDEO | Trei sigheteni au participat la faza zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Trei elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”din Sighet au participat la faza zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală. Tudor, Iulia și Carla sunt dintre cei mai buni elevi ai școlii de muzică din Sighet.

Tudor Boboșan și Carla Maria Moiș, elevi la secția vioară și Iulia Boboșan, elevă la secția pian au studiat mult pentru a ajunge la această etapă de concurs. Participarea la o olimpiadă de interpretare instrumentală însemană mult studiu, dar și mult talent..

”Din păcate nu s-au calificat niciunul dintre elevi la faza națională, dar e mare lucru și participarea la faza zonală. La această competiție s-au prezentat elevi din Oradea, Satu Mare, Zalău și Cluj, pe lângă elevii noștri. E nevoie de o pregătire specială, pentru a participa e nevoie de mult talent ca să poți să duci până la virtuozitate un instrument. Contează mult acuratețea cu care interpretezi o piesă”, spune Ioan Munteanu, director al Școlii de Muzică și Arte Plastice, ”George Enescu”.

Elevii care ajung să participe la olimpiadă dau dovadă de un studiu aprofundat,  dar șide mult talent. Aceștia sunt capabili să redea elemente de finețe în interpretarea instrumentală, care țin în mare parte de fiecaer elev in  parte, dar și de coordonatori.Ce trei interpreți sunt elevi ai profesorilor Alexandru Gavaller, secția vioară și Agnes Gavaller, secția pian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.