Trei percheziții în Maramureș într-un dosar privind fabricarea și vânzarea de alcool

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au pus în executare ieri trei mandate de percheziţie domiciliară în Săliştea de Sus. Perchezițiile au vizat dosarul unui bărbat suspectat că a fabricat și a vândut alcool sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale.

Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că bărbatul deţine la domiciliul său instalaţii de producţie artizanală, cu care fabrică, în afara antrepozitului fiscal, cantităţi însemnate de băuturi spirtoase rezultate din fermentarea alcoolică şi distilarea fructelor, pe care ulterior le vinde sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost  indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1 000 de litri de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost identificate două instalaţii artizanale, neautorizate, utilizate la producţia băuturilor alcoolice accizabile precum şi diverse înscrisuri de natură a proba activitatea de producţie în afara antrepozitului fiscal şi de comercializare a băuturilor alcoolice.

În cauză s-a dispus aplicarea măsurilor asiguratorii în vederea confiscării întregii cantităţi de produse accizabile identificate şi s-au pus în executare două mandate de aducere.

Sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, faptă prevăzută de art. 452 alin 1 lit. h din Legea nr. 227/2015, în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracționale a suspectului.

La efectuarea percheziţiilor poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de sprijin din partea Serviciului pentru Acţiuni Speciale, al poliţiştilor din Săliştea de Sus şi Dragomireşti şi al reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.