TRAFIC DE MIGRANŢI: Călăuza ucraineană care a încercat să introducă ilegal în ţară 5 migranţi a fost arestată

TRAFIC DE MIGRANŢI: Călăuza ucraineană care a încercat să introducă ilegal în ţară 5 migranţi a fost arestată

 O călăuză ucraineană şi 5 cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Migranţii au vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, iar migranţii au fost predaţi autorităţilor ucrainene.
" Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 13/F din data de 25.02.2016, pronunţată în dosarul nr. 502/100/2016 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25 februarie, până la data de 25 martie a.c., inclusiv, a inculpatului B. E., în vârstă de 23 de ani, cetăţean ucrainean, domiciliat în regiunea Zakarpatia, Ucraina, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, prevăzută de art. 263 alin. 1 şi alin. 2 lit. din Codul penal. Pentru a dispune arestarea preventivă  a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în data de 23.02.2016, a condus şi transportat din Ucraina în România, peste râul Tisa, cu ajutorul unei bărci, un număr de 5 migranţi provenind din statele Sri-Lanka şi Banglades, migranţi  depistaţi ulterior pe teritoriul României",se arată într-un comunicat al Tribunalului Maramureş
Dacă va fi găsit vinovat ucraineanul riscă o pedepasă cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea executării unor drepturi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.