VIDEO | Tot mai multe incendii în sezonul rece. Recomandările pompierilor maramureșeni

În fiecare an, în sezonul rece, numărul de incendii produse în locuinţele şi gospodăriile cetățenilor crește, iar pagubele materiale sunt de multe ori însemnate. Pentru evitarea pericolelor, pompierii recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri de prevenire.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș atrag atenția că pentru prevenirea incendiilor copiii nu trebuie lăsaţi să se joace cu focul, lămpi, lumânări, chibrituri, brichete.

”Pompierii maramureșeni vin în ajutorul cetățenilor cu câteva măsuri de prevenire. La exploatarea coşurilor pentru evacuarea fumului verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua numai de către persoane specializate. La exploatarea sobelor cu şi fără acumulare de căldură copiii nu vor fi lăsaţi niciodată nesupravegheaţi, cu focul aprins în sobă; înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare; se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia. Dacă ne referim la afumători, se interzice amplasarea afumătorilor în poduri, magazii, garaje și vor fi în permanenţă supravegheate”, a precizat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

În scopul prevenirii incendiilor provocate de copii, pompierii precizează că aceștia nu vor fi lăsaţi nesupravegheaţi în încăperile în care există sobe de încălzit sau gătit, lămpi de gătit cu petrol şi pentru iluminat, în stare de funcţionare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.