VIDEO | Târgul mierii, la Sighet – mai puțini producători ca-n alți ani

Mierea de albine, acest medicament natural, este folosit de mii de ani pentru proprietățile ei curative.  Iubitorii acestui produs natural au ocazia acum de a achiziționa sortimente diverse, dar și complementare, în cadrul Târgului de miere organizat la Sighet în perioada 13-14 septembrie.

Asociația apicultorilor APISIGMAR Sighet organizează cea de- a 11-a ediție a Târgului apicol, în perioada 13-14 septembrie pe platoul central din municipiu, acolo unde participanții la târg, apicultori membri ai asociației, își expun produsele: miere, polen, propolis, păstură, lăptișor de matcă. Vor fi prezenți 13 apicultori, o prezență mai redusă ca în alți ani.

”Dinamica târgului din acest an va fi una mai redusă, apicultorii sunt mai descurajați, pentru că a fost un an apicol mai slab. În primă fază, membrii asociației nici nu prea au vrut să organizaze târgul, dar ne-am mobilizat și vom fi prezenți la târg. Suntem perseverenți și vom duce mai departe tradiția acestui târg”, spune Robert Pop, președintele APISIGMAR Sighet.

Anul 2019 a fost un an foarte slab pentru apicultori, iar acest lucru îl vor simți și cumpărătorii care vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru produsele melifere.

”Anul acesta, apicultorii vor expune la târg produsele pe care le-au obținut anul acesta, mai puțin cantitativ, dar și produse pe care le au din anii precedenți. De aceea s-a și vorbit de o ușoară creștere a prețului la miere, asta ca să fie o încurajare pentru apicultori. Ei s-au confruntat în ultimii ani cu tot felul de intemperii, atât la nivel climatic, dar și la nivel de susținere din partea oficialităților vizavi de sectorul apicol. Li s-au promis și anul acesta subvenții sau ajutorul de minimis, fiind un an calamitar, dar nu au primit nimic. De aceea ei s-au descurajat. Sperăm că acest târg va veni ca o încurajare pentru ei”, precizează președintele asociației.

Tot în cadrul târgului, iubitorii de apicultură vor avea ocazia să achiziționeze diverse echipamente apicole din standurile special amenajate, dar și săpunuri, lavandă, siropuri sau sucuri pe bază de miere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.