VIDEO | Târgul de mărțișoare din Sighet este deschis publicului larg

Târgul de mărțișoare din Sighet este deschis publicului larg. Modele clasice, dar și podoabe scumpe cu fir de mărțișor pot fi dăruite cu drag, de 1 Martie.

Un leu este cel mai ieftin mărțișor. Prețurile cresc în funcție de tehnica de confecționare, material și model. Clasicele modele cu ghiocei, hornari, trifoi cu patru foi se găsesc și sub formă de brățări sau broșe. Cele handmade sunt confecționate prin tehnica croșetului  sau quilling. Cele mai scumpe sunt cadourile florale, care au prețuri de peste 25 de lei.

Mărţişorul, care este oferit persoanelor dragi, de 1 martie, ca vestitor al primăverii, a primit de-a lungul timpului semnificaţii diverse, de la dar aducător de noroc la simbol al renaşterii naturii. În general, femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Semnificaţia firelor alb şi roşu ce se împletesc într-un şnur de care este prins un mic obiect este relevată şi de unele legende. Din 1 până în 8 martie se țin și așa zisele Zile ale Babei Dochia. Mărţişorul este o tradiţie în România, Republica Moldova şi teritoriile învecinate locuite de români sau aromâni. Obiceiuri similare sunt întâlnite în Bulgaria, Albania, Macedonia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.