Sorin Octavian Stoica a alergat o sută de kilometri pentru copiii cu autism

Sorin Octavian Stoica, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Gold Stars Baia Mare a alergat încontinuu 8 ore și 55 de minute în cadrul acțiunii ”Autism 24”, pentru o cauză nobilă. Autism 24 este o manifestare sportivă dedicată amatorilor, profesioniștilor, dar și copiilorși are ca scop promovarea mișcării în aer liber și promovarea cauzei persoenlor cu nevoi speciale.

Sorin Octavian Stoica a practicat canotajul de performanță, iar in ultimii ani, deși nu este înotător de performanță, a început să concureze la competițiile master de natație. Acesta a reușit în anul 2019 să își realizeze baremele pentru a fi prezent la Campionatul Mondial din Korea. Acolo a obținut locul 13 la 200 m liber și locul 14 în proba de 3 km open water. Având in vedere că bazinele sunt închise, pentru a se evita răspândirea Covid 19, sportivul a dorit să își păstreze condiția fizică, așa că a început să alerge. A alergat 100 de kilometri în cursa impusă de competiția ”Autism 24”, derulată la nivel național în perioada 2-3 mai. Acțiunea s-a derulat cu repectarea ordonanelor militare în vigoare. Fiecare sportiv și-a ales traseul pe care l-a parcurs. Sorin, fiind clujean, a alergat pe o alee din preajma unul lac din Cluj.

”Pe mine m-a interesat să ajung la baremul de 100 de kilometri, care nu e ușor de realizat. Noi suntem practicanți de înot. Le mulțumesc tutuor celor care au fost alături de mine și de acești copii. Toți banii vor merge către această platformă online, ca un sprijin pentru copiii cu autism.

Fiecare dintre concurenți a trebuie să respecte ordonanța militară, mulți au alergat în jurul blocului, pe o pistă. Eu am alergat pe lângă lacul de lângă Iulius Mall, din Cluj, Am urmărit ca traseul să fie plat, să nu fie diferență de nivel. Am alergat în ritmul meu. Traseul a fost unul cunoscut pentru mine, dar după kilometrul 70 am simțit oboseala”, mărturisește Sorin.

Sorin Octavian a consumat în urma acestei curse 7300 de kalorii, și a slăbit apoximativ cinci kilograme. Tot efortul depus a fost pentru o cauză umanitară. Cei care au dorit să îi sprijine pe copiii cu autism au donat câte 10 lei pentru fiecare kilometru alergat de sportivi. Conform regulamentului, participanții aveau obligația de a parcurge minim 100 de kilometri în 24 de ore însă cu respectarea Ordonanței Militare în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.