Singurul tren-hotel românesc, “Carpathia Express” oferă condiţii deosebite pentru iubitorii unor vacanţe inedite

Singurul tren-hotel românesc, “Carpathia Express” oferă condiţii deosebite pentru iubitorii unor vacanţe inedite

Turiştii care ajung pe Valea Vaserului au acum la dispozitie o modalitate unică de cazare în România, un tren transformat în hotel. Inaugurat vineri, 13 mai, proiectul este unul dintre cele mai indraznete din tara noastra si promite o experienta de neuitat celor care sunt in cautarea  aventurii, dar si a romantismului de altadata.
     Trenul-hotel "Carpatia-Express”, inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute în gara din Vişeu de Sus, este compus dintr-o locomotivă cu abur, două vagoane de dormit si un vagon restaurant. Componentele au fost aduse din capitala slovacă Bratislava, iar construcţia lui este identică cu vagoanele din proprietatea Căilor Ferate Române. După ce au fost cumpărate, vagoanele au fost verificate tehnic, iar apoi aduse din Bratislava la Vişeu de Sus. Proiectul a fost cu ajutorul unei fundaţii elveţiene “Hilfe fur die Wassertalbahn” (Sprijin pentru Calea Ferată de pe Valea Vaserului), preocupată de salvarea liniilor ferate monument. „Ideea deschiderii acestui tren-hotel a apărut membrilor fundaţiei elveţiane, care au ca ţel principal salvarea căii ferate de pe Valea Vaserului, prin dragostea lor faţă de locomotiva cu aburi. Din generaţia lor, visul fiecărui copil a fost să devină mecanic de locomotivă, iar astăzi acest vis a devenit realitate, fiind o atracţie pentru zona Maramureşului”, a declarat Andreas Karlstetter, proprietarul hotelului.
Potrivit reprezentanţilor “Carpathia Express”, hotelul se situează undeva între trei şi patru stele, însă experienţele pe care turiştii le pot trăi aici sunt mult mai valoroase. Vagoanele au câte zece compartimente de clasa întâi şi sunt dotate cu câte două paturi suprapuse. Oaspeţii mai au la dispoziţie o chiuvetă cu apă curentă rece şi caldă şi un dulăpior cu oglindă. Fiecare vagon de dormit are în dotare câte doua toalete. Cabinele de duş şi alte toalete au fost construite în afara trenului pentru a pastra vagoanele de dormit în starea originală, fără ca oaspeţii să renunţe la standardele moderne.Pentru o noapte de cazare turiştii vor plăti 79 de lei de persoană, în regim single, şi 59 de lei de persoană în regim double. Preţurile includ şi micul dejun. Singurul tren-hotel românesc, oferă condiţii deosebite pentru iubitorii unor vacanţe inedite. Vagoanele păstrează elementele originale, creând o atmosferă deosebită, iar turiştii pot servi o cină romantică la lumina lumânărilor, ascultând muzică live.
     În aceeaşi gară în care se află primul tren-hotel din România se află şi bine-cunoscuta Mocăniţă care transportă turişti pe valea Vaserului, ceea ce face ca cele două idei să fie mai mult decât complementare. Turistii veniti pe Valea Vaserului in acest sfarsit de saptamana au fost mai mult decat incantati de ideea unui hotel tren.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.