Sighetenii aflaţi în Vama Sighet spun că este mult mai rentabil sa mergi până “peste pod” la cumpărături

Sighetenii aflaţi în Vama Sighet  spun că este mult mai rentabil sa mergi până “peste pod” la cumpărături

Cu toţii suntem nevoiţi să căutăm mereu noi soluţii pentru a depăşi perioada dificilă din punct de vedere economic pe care o traversăm cu toţii. Astfel, daca scumpirea carburantilor ii trimite pe maramuresenii de peste Deal sa alimenteze dincolo de granita, in Ucraina, de aici pana la a descoperi preturile mici la produsele alimentare nu a mai fost decat un pas.
Fie ca merg pe jos, cu bicicleta sau cu masina, sighetenii si cei din satele invecinate si-au facut deja un obicei din a merge la cumparaturi in Ucraina. Dupa cum arata statisticile, oamenii prefera, totusi, transportul cu masina, cel putin asta se vede in numarul tot mai mare de persoane care trec saptamanal prin Punctul Vamal Sighetu Marmatiei. Motivul acestui trafic intens, uneori extrem de obositor, pentru că implică statul la graniţă ore în şir, îl constituie preţurile mult mai mici practicate la magazinele de dincolo de graniţă, in special la alimentele de baza: zahar, ulei, orez, unde preţurile sunt cu 20, 30% mai mici decât în Sighet.
Oamenii aflati la rand pentru controlul vamal spun foarte senini ca este mult mai rentabil sa mergi pana “peste pod” la cumparaturi si se justifica cu preturile sunt mult mai mici de acolo.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.