Sighet: Zilele Zootehniei

Sighet: Zilele Zootehniei

Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Bruna Schwyz” din Sighet a organizat o serie de activităţi cu ocazia evenimentului Zilele Zootehniei. Două dintre aceste manifestaţii au avut loc astăzi, unde zeci de participanţi au luat parte. Au început cu o prezentare de taurine reprezentative de rasă, după care s-au deplasat cu toţii la Primăria Sighet, unde a avut loc un seminar cu titlul „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.
Sub genericul Zilele Zootehniei, s-a organizat astăzi o activitate menită să încurajeze creşterea de taurine, în special cele de rasa „Bruna de Maramureş”, o rasă reprezentativă pentru judeţul nostru, cu care se mândresc toţi crescătorii.
Acţiunea de astăzi a început cu o prezentare de taurine la sediul Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din Sighet, unde şase participanţi şi-au prezentat Brunele de Maramureş, pentru care au primit diplome şi premii speciale. În urma unei preselecţii, au fost aleşi şase crescători de taurine, rasa Bruna de Maramureş. Aceştia au primit câte o diplomă, un premiu în bani şi o doză de inseminare.
Prezentarea a fost urmată de un seminar cu titlul “Unde-i lege, nu-i tocmeală”, seminar oragnizat cu scopul de a transmite crescătorilor de animale măsurile de sprijin actuale, dar şi a celor de perspectivă şi totodată pe baza unui schimb de informaţii. Colocviul a avut loc la Primăria Sighet, în Sala Transist, unde zeci de participanţi au luat parte, printre care reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Agricultură, ai Serviciul Tehnic Zonal Maramureş, ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură şi ai APDRP.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.