SIGHET: Programul Festivalului Internaţional de Folclor "Am fost ş-om fi!" debutează în 19 aprilie

SIGHET: Programul  Festivalului Internaţional de Folclor "Am fost ş-om fi!" debutează în 19 aprilie

În perioada 19 – 22 aprilie, Sighetu Marmaţiei va fi gazda celei de-a XIV-a ediţie a  Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii “Am fost ş-om fi”organizat de Clubul Copiilor din Sighet. Şi-au anunţat participarea 16 formaţii din ţară şi din străinătate.  Pe langa cunoscutele ansambluri folclorice de copii din Tulcea, Olt, Târgu Jiu, Braşov, Vatra Dornei , Dorohoi , Oradea, Craiova, Vatra Dornei şi alte zone folclorice ale ţării, sunt asteptati la Sighet copii din mai multe tari printre care Ucraina, Turcia si Republica Moldova. Festivalul va conţine un simpozion, o secţiune de artă plastică şi secţiunea de folclor . Vineri, 20 aprilie sunteţi invitaţi cu toţii la Parada portului popular, începând cu ora 13:00, în centrul civic al oraşului, iar sâmbătă, 21 aprilie Sala de spectacole Viorel Costin va găzdui concursul de cântece şi dansuri populare, începând cu ora 13:00. Intrarea este liberă pentru toţi iubitorii de folclor.La Sighetu Marmatiei va avea loc Festivalul International de Folclor pentru Copii “Am fost s-om fi”, festival aflat Editia a XIV – a, care se va desfasura in Municipiul Sighetu Marmatiei, in perioada 19 – 22 aprilie 2012.
Festivalul International de Folclor pentru Copii “Am fost s-om fi”, este un festival concurs care are ca şi scop sensibilizarea tinerei generaţii faţă de folclor. Prin activităţile propuse în cadrul festivalului organizatorii îşi propun sa promoveze tradiţiile şi obiceiurile româneşti cu ajutorul tinerilor, contribuind astfel la păstrarea lor, dar mai ales la reînvierea unor tradiţii şi obiceiuri folclorice. La editia a XIII – a, care a avut in perioada 6 – 9  Mai 2011, au participat 12 formatii din 12 judete ale tarii, dar si 8 formatii din judetul Maramures, peste 800 de persoane. In acest an ne-am propus ca acest festival sa devina un festival international de folclor pentru copii.

PROGRAMUL
Festivalului  International de Folclor pentru Copii “Am fost s-om fi”
Editia a – IV – a,  19 – 22 aprilie 2012
(19 – 22 APRILIE 2012)
Organizator: CLUBUL COPIILOR SIGHETU MARMATIEI
PARTENERI:
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Consiliul  Judetean Maramures    
Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Primaria si Consiliul Local Sighetu Marmatiei
Muzeul Maramuresului Sighetu Marmatiei, Scoala de arta “Gheorghe Chivu”  Sighetu Marmatie, Grup Scolar pentru Industrie Mica si Servicii, Grup Scolar Forestier,  Scoala “George Cosbuc” Sighetu Marmatiei,  Primaria Barsana, Primaria Oncesti, Primaria Sapanta, Primaria Salistea de Sus
Ziua  1 – Joi, 19 Aprilie 2012;
– Ora 15.00 Sosirea participantilor;
Ziua 2 – Vineri, 20 aprilie 2012:
– Ora 10.00 – Expoziţia de Pictura, Muzeul Maramuresului, Sighetu Marmaţiei;
– Ora 13.00 – Parada portului popular
– Ora 17.00 – Susţinerea unor Spectacole artistice în localitaile: Săpânţa, Onceşti, Bârsana, si cartierul Iapa.
Ziua 3 – Sâmbătă, 21 aprilie 2012:
– Ora 9.00 – Simpozionului International de Folclor, Sala Tranzit, Primăria Sighetu Marmatiei;
– Ora 13.00 – Spectacolul concurs de damsuri si cantece populare;
Ziua 4 – Duminica, 22 aprilie 2012 
Plecarea participantilor:Participa  formatii din Judetele:  Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Suceava,  Botosani, Tulcea, Slatina, Covasna , Harghita, Brasov, Gorj, Dolj, iar din  strainatate participa: Ucraina, Turcia, Republica Moldova.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.