SIGHET: Comercianţii se plâng că merg prost vânzările în târgurile de animale

SIGHET: Comercianţii se plâng că merg prost vânzările în târgurile de animale

 Mai este o saptamana si jumatate pana la Craciun si sighetenii au dat iama in targuri sa se aprovizioneze cu porci pentru sarbatorile de iarna. Chit ca nu se simte inca aerul de sarbatori, moroseni  asezati, invatati din tata-n fiu sa prepare toba, isi ascut in aceste zile cutitele, fara sa mai astepte Ignatul. Insa crescatorii de porci se plang ca in pofida preturilor mici, 7 lei kg la carnea de porc viu, cei mai multi sigheteni vin se uita , analizeaza piata si pleaca mai departe. 

  Ca sa scape de animale, crescatorii au decis sa scada preturile la carnea de porc viu de la 10 lei cat cereau anul trecut, pretul a ajuns la 7 lei kg.  Insa se pare ca nici asta nu ii determina pe sigheteni sa cumpere porci din targ. Crescatorii isi lauda marfa si sutin ca porcii sunt crescuti bio insa  saracia ii forteaza pe cei mai multi sa cumpere carne din macelarie la kilogram, in pofida faptului ca este cu 5 lei mai scumpa. 
 Oamenii sunt dezamagiti si sustin ca muncesc luni intregi, au grija de animale, iar pe final de an in preajma sarbatorilor, raman cu marfa acasa, deoarece lipsa banilor, a determinat o scadere a vanzarile. Cei mai multi prefera sa sacrifice animalele pentru consum propriu decat sa le vanda pe bani marunti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.