VIDEO | Senatorul Severica Covaciu cere deschiderea de urgență a apelului pentru proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile, destinate IMM-urilor

Întrucât, pe perioada pandemiei de COVID19, IMM-urile au fost profund afectate, unele fiind nevoite să își trimită angajații în șomaj, altele să-și închidă activitatea, senatorul maramureșean, Severica Covaciu,, cere deschiderea de urgență a apelului pentru proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile, destinate IMM-urilor.

În acest sens, pentru a veni în sprijinul micilor investitori, Sverica Covaciu, senator PMP, spune că a făcut demersuri către Ministerul Fondurilor Europene pentru publicarea ghidului și deschiderea de urgență a apelului pentru proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile.

”De asemenea, pentru a răspunde maramureșenilor care mi-au trecut pragul cabinetului parlamentar pentru a pune întrebări legate de schema de finanțare pentru antreprenorialul rural SES (economie socială rurală) am făcut o interpelare către Ministerul Fondurilor Europene, în luna iunie a anului în curs. În acest moment ghidul solicitantului, privind unele măsuri pentru acordarea sprijinului financiar, este publicat, fiind în consultare publică până în data de 28 august 2020. Având în vedere faptul că semnarea contractelor pentru acordarea ajutorului de stat are ca dată limită 31 decembrie 2020, este imperativ ca informațiile să ajungă în fiecare localitate, la toți cei interesați. Consider că administrațiile locale ar putea avea un rol decisiv în informarea populației. Personal, îmi doresc ca aceste fonduri să fie accesate de cât mai mulți maramureșeni,” a explicat Severica Covaciu, senator PMP Maramureș.

Severica Covaciu a mai precizat că maramureșenii și în general micii întreprinzători din România, vor putea accesa fonduri destinate capitalului de lucru, între 2000 și 150.000 euro, în funcție de cifra de afaceri a IMM_ului, valoarea sprijinului acordat pentru investiții fiind între 50.000 și 200.00 euro /proiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.