VIDEO | Se lucrează intens pentru reabilitarea Drumului Județean 186 pe Valea Izei

Ample lucrări de #reabilitare a Drumului Județean 186 pe Valea Izei se desfășoară în această perioadă, când vremea favorabilă vine în sprijinul lucrătorilor drumari.

Pe tronsonul de drum dintre Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C), firma prestatoare execută în aceste zile lucrări de #relocare utilități la rețelele de apă.
În paralel se întreprind demersuri pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor în vederea construirii organizării de șantier.

#Reabilitarea Drumului Județean 186 pe Valea Izei, între Bârsana și Săcel, este un proiect al #ConsiliuluiJudetean Maramureș și este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.
Valoarea totală a lucrărilor este de 91.891.820,71 lei fără TVA, iar durata totală de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a declarat că unul dintre motivele întârzierii în începerea lucrărilor a constat în faptul că antreprenorul general al contractului are sediul în #Suceava.
Această localitate se află în carantină totală din cauza numărului mare al infecțiilor cu noul coronavirus.
SOLUȚIONAREA PROBLEMEI a venit însă de la #subcontractori din Maramureș.

„Am purtat mai multe discuții cu antreprenorul principal care, așa cum știm, este o firmă din Suceava. Mulți dintre angajații acestei societăți se află în CARANTINĂ TOTALĂ.
Totodată, pe Pasul Prislop avem de-a face un #punctdecontrol rutier efectuat de către Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș.

Din fericire, există #subcontractori, societăți comerciale din județul Maramureș care AU DEMARAT lucrările la începutul săptămânii, în urma discuțiilor purtate în #CabinetulPresedintelui.

Lansez un #apel către consilierii județeni din Maramureșul istoric să facă vizite, în perioada următoare, pe ȘANTIERUL de pe Valea Izei. Este esențial să verificăm dacă lucrările se desfășoară conform #programului!

Am mai avut antreprenori care au ales să își onoreze contractele, iar un astfel de exemplu în reprezintă cei care se ocupă de reabilitarea DJ 187 de pe Valea Ruscovei. Pe acest șantier sunt mobilizate zece echipe de muncitori care lucrează pe întreg tronsonul de drum județean”, a arătat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.