VIDEO | Se împlinesc patru ani de la învestirea aleșilor locali sigheteni

Astăzi se împlinesc 4 ani de când primarul, viceprimarul și consilierii locali al municipiului Sighetu Marmației au depus jurământul și au fost învestiți. Dacă atunci momentul a fost unul festiv, de-a lungul celor 4 ani  ședințele de Consiliu Local au fost presărate cu critici și cu situații tensionate.

În 25 iunie 2016 la Primăria Sighetu Marmaţiei a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Local ales la scrutinul din 5 iunie 2016. Primarul Horia Scubli a depus jurământul și a fost ales viceprimarul, Ildiko Bereș.

Din 2016 până acum aleșii locali sigheteni au participat împreună și la momente festive, însă nu au lipsit nici contradicțiile și chiar certurile în ședințele de Consiliu Local.

În cei 4 ani de mandat, o parte dintre consilierii locali nu au intervenit aproape deloc în discuții pe marginea proiectelor de hotărâre. La poplul opus, printre cei mai vocali consilieri locali au fost Eugenia Godja, Daniela Onița Ivașcu, Nicolae Iuga, Liliana Vârsta și Petre Rednic.

Din cauza pandemiei de coronavirus nu s-au putut organiza alegerile locale, iar mandatele aleşilor locali au fost prelungite până la 1 noiembrie 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.