VIDEO | Avem iar cod portocaliu de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor, se vor produce intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Astfel până în această seară la ora 23:00 în zonele montane, precum și local în Maramureș, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse de la 50 la 80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Până în 26 iunie la ora 02:00 este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.