VIDEO | Se cere inventarierea pagubelor

După ce Consiliul Județean și Prefectura au anunțat că vor trimite comisiile județene pentru situații de urgență în localitățile afectate de ploi, urmând să se întocmească documentațiile pentru transmiterea către Guvern a necesarului financiar, un consilier local sighetean face apel către Primărie  să inventarieze pagubele provocate de ploile din ultimele zile pentru a putea primi bani de la Executiv.

Consilierul local Daniela Onița Ivașcu  spune că a fost în mai multe zone afectate de inundații și  oamenii au nevoie de sprijin ca să își repare stricăciunile provocate de ploi. E nevoie, spune ea, de asemenea, de reparații urgente la mai multe drumuri.

”Din cauza fenomenelor meteorologice deosebite au fost afectate mai multe porțiuni de drumuri, podețe, gospodării și căi de acces. Întrucât Consiliul Județean și Prefectura Maramureș au anunțat că vor trimite comisiile județene pentru situații de urgență în localitățile afectate, urmând să se elaboreze documentațiile pentru transmiterea către Guvernul României a necesarului finaciar, solicit administrației locale să facă un inventar cu pagubele înregistrate în Sighetu Marmației și să anunțe public câte gospodării, drumuri, căi de acces și podețe au fost afectate de ploi, ca să putem ajuta comunitatea sigheteană”, a precizat consilierul local Daniela Onița Ivașcu.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că din rezerva bugetară a instituției s-a permis alocarea unei sume de bani pentru  2 localități grav afectate de inundații însă trebuie ajutate și alte așezări care au fost păgubite.

”De la aceste administrații ne-au parvenit deja cereri de intervenție rapidă. Mai departe, voi lua legătura cu Prefectul Maramureșului și vom trimite comisiile județene pentru situații de urgență în localitățile afectate, urmând să se elaboreze documentațiile pentru transmiterea către Guvernul României a necesarului financiar. Consiliul Județean Maramureș poate să aloce bani primăriilor pentru intervenții rapide și, împreună cu Instituția Prefectului, poate să promoveze proiecte de hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din fondul la dispoziția Guvernului”,  a spus președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În urma ploii torențiale de luni mai multe gospodării din Sighetu Marmației dar și din alte localități au fost din nou inundate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.