ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI: Peste 200 de elevi şi cadre didactice de la mai multe şcoli din Sighet şi Baia Mare au participat la mai multe activităţi educative

ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI: Peste 200 de elevi şi cadre didactice de la mai multe şcoli din Sighet şi Baia Mare au participat la mai multe activităţi educative

Peste 200 de elevi şi cadre didactice de la mai multe şcoli din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei au participat la primele activităţi educative desfăşurate de poliţiştii de proximitate şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în cadrul programului educaţional naţional Şcoala Siguranţei TEDI.  Trei şcoli din Baia Mare şi una din Sighet au luat parte la aceste prime activităţi.

Poliţiştii au discutat cu elevii claselor I de la Şcolile gimnaziale „Nichita Stănescu”, „Nicolae Iorga” şi Școala nr. 18 din municipiul Baia Mare, dar şi cu cei ai Şcolii gimnaziale numărul 2 din Sighetu Marmaţiei despre regulile de comportament ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă în drum spre şcoală, la şcoală, acasă şi în vacanţă.

"Îmbucurător a fost faptul că elevii au dovedit că, deşi sunt mici, cunosc deja regulile de circulaţie iar, printr-un exerciţiu practic, au recapitulat traversarea regulamentară, sub îndrumarea doamnelor învăţătoare. Poliţiştii le-au explicat copiilor de ce este foarte important ca ei să aplice regulile pe care le cunosc şi care pot fi consecinţele în cazul nerespectării lor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

La finalul activităţilor copiii au fost răsplătiţi cu premii şi broşuri educative.  În judeţul Maramureş, Şcoala Siguranţei TEDI se derulează până la sfârşitul acestui an şcolar, în toate cele 22 de şcoli care s-au înscris în program.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.