”Sărbătoarea Mărului” a ajuns la cea de-a noua ediție

”Sărbătoarea Mărului” organizată de studenții și masteranzii Facultății de Geografie a Univesrității Babeș Bolyai din Sighet, a ajuns la cea de-a noua ediție. La eveniment sunt așteptați să participe peste 600 de oameni, care se vor bucura de delicioasele preparate realizate din cele mai gustoase soiuri de mere, proaspăt culese din livezile maramureșenilor.

Miercuri, de la ora 12:30, Universitatea Babeș Bolyai din Sighet va găzdui în curtea sa generoasă, cea de-a noua ediție a Sărbătorii Mărului. Patru echipe formate din studenți și masteranzi de la Facultatea de Geografie vor avea misiunea de a promova un soi de mere, de a pregăti derivate din mere, dar și de a găsi o metodă de valorizare a produselor realizate din deliciosul fruct. Evenimentul va fi marcat și de scurte momente de animație și jocuri la care vor lua parte atât echipele de studenți, cât și publicul prezent la sărbătoare. Pregătirile pentru organiazarea sărbătorii au început încă de la 1 octombrie, deși unele idei au foat creionate încă de la precedenta ediție. Noutățile din acest an se vor face remarcate la nivelul organizării standurilor de prezentare, dar și la nivelul modului de promovare a produselor realizate de cele patru echipe.

Sărbătoarea Mărului este un prilej de punere in valoare si promovare a activităților conexe turismului, respectiv a bucătăriei tradiționale maramureșene în utilizarea soiurilor locale de mere, a meșteșugurilor tradiționale precum și a folclorului local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.