Într-un parteneriat dintre Memorialul Sighet și grupul de firme Electro Sistem, s-a reușit editarea volumului ”Memoria ca formă de justiție”

Într-un parteneriat dintre Memorialul Sighet și grupul de firme Electro Sistem din Baia Mare, s-a reușit editarea volumului ”Memoria ca formă de justiție”. Lansarea publicației va avea loc la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”.

În cadrul tradiționalului eveniment Zilele Electro Sistem, Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” găzduiește lansarea celui de-al 11-lea volum din suita de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice, editate cu sprijinul binecunoscutei firme din Baia Mare. Seria publicațiilor este menită să pună în valoare istoria, cultura artistică şi spiritualitatea meleagurilor natale şi a cărei iniţiativă şi finanţare aparţin unui grup antreprenorial din Baia Mare. Volumul ”Memoria ca formă de justiție”, are ca tematică Memorialul Sighet și istoria represiunii comuniste din România. Pretutindeni și de la un capăt la altul al dominației sale, comunismul s-a menținut prin teroare, violență și crimă. Incompatibil cu libertatea, comunismul a instaurat asasinatul fizic si moral drept instrument al tacticilor sale de supraviețuire.

”Vom lansa un album dedicat Memorialul Sighet și fenomenului concentraționar românesc intitulat ”Memoria ca formă de justiție”, editat în parteneriat cu o firmă foarte serioasă din Baia Mare. E o formulă inedită, noi ”Memorialul Sighet”în  parteneriat cu o societate privată. Publicația a fost editată în 2000 de exemplare, în trei limbi, română, maghiară și engleză. Cred că va fi o revelație acest album și ne bucurăm că reușim să găsim și în mediul privat parteneri pentru acte de cultură, de mare valoare”, spune profesorul sociology Gheorghe Mihai Bârlea, co-autor la realizarea cărții.

Textele sunt semnate de scriitoarea Ana Blandiana, muzeograful Robert  Fürtös și Gheorghe Mihai Bârlea, membru fondator al  Memorialul de la Sighet. Volumul va fi lansat miercuri, de la ora 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.