VIDEO | S-a lăsat cu amenzi usturătoare după controale făcute de ITM la mai mulți angajatori din județ

În urma unor controale efectuate la mai mulți anagajatori,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a găsit nenumărate neconformități, care au atras după ele sancțiuni, avertismente, dar și amenzi usturătoare.

În baza programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020, în intervalul 20 -22. Iulie 2020 pe cuprinsul întregii ţării s-a desfăşurat o campanie naţională pentru identificare cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

La nivelul judeţului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş a efectuat controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind controlaţi un număr de 17 angajatorii. Au fost identificate un număr de 29 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de intrarea în legalitate, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, 26 de avertismente şi 3 amenzi în valoare de 25.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi 15 angajatori, fiind constatate un număr de 29 de deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Doi angajatori au fost depistaţi că utilizau muncă fără forme legale, fiind identificate 4 persoane care nu aveau contracte individuale de muncă sau acestea nu au fost transmise în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, în speţă au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.