VIDEO | 28 iulie,  Ziua Națională a Ambulanței din România

Ziua de 28 iulie, este Ziua Națională a Ambulanței din România. Din păcate, în acest an nu va putea fi sărbătorită public datorită măsurilor impuse în această perioadă de stare de alertă.

Ziua de 28 iulie, declarată oficial prin Legea nr. 22/2015 ca „Ziua Națională a Ambulanței din România”, în acest an nu va putea fi sărbătorită public datorită măsurilor impuse în această perioadă de stare de alertă. Intenția Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România și a Asociației Serviciilor de Ambulanță din România ca organizatori a festivități naționale a acestei zile, cu sprijinul Ministerului Sănătății, Departamentului pentru Situații de Urgență, Serviciilor Publice de Ambulanță și a sindicatelor din serviciile de ambulanță, a fost ca în acest an, Ziua Națională a Ambulanței din România, cu ocazia aniversării a 114 ani de existență, să fie organizată în Municipiul Sibiu, cu participare din toate serviciile de ambulanță, ca și în anii anteriori.

”În acest an 2020, aceasta zi, nu va putea fi marcată de un eveniment național. Festivitatea Națională nu se va desfășura public pentru a transmite urări tuturor românilor, dar prin intermediul mass-mediei, transmitem din partea celor aproximativ 11.500 de angajați din Serviciile Publice de Ambulanță către  toți  românii „Salutări de bine și multă sănătate!”, sub deviza noastră: Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!”, Transmit cei de la Servicil Național de Amabulanță.

Salutările au fost susținute de sunetul sirenelor ambulanțelor din toate serviciile de ambulanță, la ora 10,00. În timpul sunetului sirenelor steagul Ambulanței a fost prezentat de un grup de minim trei persoane, păstrând distanța de protecție și îmbrăcate cu ținuta de ceremonii, având mănuși și măști sau viziere. La finalul salutului sirenelor, a fost difuzat Imnul Ambulanței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.