România, coorganizatoare a Campionatului European de baschet feminin din 2015

România, coorganizatoare a Campionatului European de baschet feminin din 2015

 România a primit dreptul de naţiune coorganizatoare a turneului final al Campionatului European din 2015, care va fi găzduit şi de Ungaria, potrivit anunţului de duminică seara al Federaţiei Române de Baschet.Comitetul Executiv al FIBA Europe a făcut anunţul în Slovenia, unde la finalul săptămânii a avut loc tragerea la sorţi a grupelor CE din 2013.

  "După ce în urmă cu mai bine de opt luni, Ungaria a obţinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidată la obţinerea dreptului de organizare, a renunţat la dosar şi a acceptat ulterior ideea ca România sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat, sâmbătă seara, ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni şi, a stabilit ca în premieră, cele două ţări, Ungaria şi România, să organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015", se arată în comunicatul FRB.

Preşedintele ANST, Carmen Tocală, a fost prezentă la şedinţa de la Ljubljana şi a precizat că meciurile din cele două grupe pe care le va găzdui România vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea şi Timişoara.

Locaţiile propuse de FR Baschet vor fi inspectate de reprezentanţii FIBA-Europe, care vor decide ulterior dacă acestea îndeplinesc standardele internaţionale.

  Totodată, la propunerea Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, Boardul forului continental a mai luat în calcul şi ca turneul final Eurobasket Women 2015 să se desfăşoare, în premieră, cu 20 de echipe naţionale, printre care se vor afla automat şi cele două organizatoare, Ungaria şi România. Pe de altă parte, s-a mai stabilit ca turul preliminar de calificare la Eurobasket Women 2015, care se va derula în vara anului viitor, să se dispute sub formă de turnee, cu patru grupe în patru locaţii diferite. Învingătoarele din fiecare grupă se vor califica într-un play-off, iar câştigătoarea va accede la turneul final.Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.