Cluj: Şapte curse aeriene sunt afectate de ceaţă. Unele au întârzieri între 4 şi 8 ore, altele sunt anulate

Cluj: Şapte curse aeriene sunt afectate de ceaţă. Unele au întârzieri între 4 şi 8 ore, altele sunt anulate

Şapte curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze, luni dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca sunt afectate de ceaţă, unele având întârzieri între patru şi opt ore, altele fiind anulate sau redirecţionate spre alte aeroporturi.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că sute de pasageri au fost afectaţi.

"Avem şapte curse spre destinaţii interne sau externe afectate de ceaţă. Sunt zboruri întârziate, anulate sau redirecţionate spre alte aeroporturi. Sunt sute de pasageri afectaţi, nu vă pot preciza numărul lor", au spus sursele citate.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, cursa de la Madrid a companiei Wizz Air, care trebuia să aterizeze luni dimineaţă la ora 01.40, va ajunge în jurul orei 10.30, cu o întârziere de peste opt ore, în timp ce zborul de la Bucureşti al companiei Tarom care urma să aterizeze la Cluj la ora 8.40 este întârziat.

De asemenea, cursa aeriană Tarom care trebuia să decoleze spre Bucureşti la ora 6.15 a fost redirecţionată la Sibiu, iar pasagerii au fost duşi până acolo cu autobuze puse la dispoziţie de aeroport. Cursa spre Munchen a companiei Lufthansa care trebuia să plece la ora 6.40 a fost anulată, în timp ce două zboruri ale companiei Wizz Air au întârzieri de peste patru ore, primul fiind spre Luton, care trebuia să decoleze la ora 6.40 şi cel spre Paris – Beauvais la ora 6.50. Totodată, a fost amânată şi cursa Tarom / Austrian Airlines care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca sper Viena la ora 9.05.

Şi duminică au fost afectate de ceaţă cel puţin zece curse aeriene care ar fi trebuit să decoleze sau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Meteorologii au avertizat, luni dimineaţă, că în judeţele Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna şi Cluj este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.