VIDEO | „Respect pentru bunici” este unul dintre proiectele care vin în sprijinul seniorilor din Municipiul Baia Mare

„Respect pentru bunici” este unul dintre proiectele care vin în sprijinul seniorilor din Municipiul Baia Mare. De aest proiect beneficiază 210 persoane vârstnice aflate în situație de risc și marginalizare socială, prin dezvoltarea unui complex de servicii, structurat pe nevoile sociale identificate, respectiv: servicii de zi, furnizarea hranei calde la domiciliu prin serviciul social masa pe roți și valorificarea experienței de viață și a resurselor disponibile existente la persoanele vârstnice, prin dezvoltarea Centrului de voluntariat.

Serviciul Masa pe roți este unul inovativ, care vine în sprijinul vârstnicului și a familiei acestuia, întrucât la nivelul municipiului Baia Mare nu există un serviciu care să vizeze această categorie specială de persoane aflate în risc de marginalizare, excluziune socială cu dependență socială.

În prezent, 22 de persoane vârstnice beneficiază zilnic de o masa caldă, distribuită la domiciliul lor. Hrana oferită este preparată în Cadrul Cantinei de Ajutor Social și este transportată cu un autovehicul achiziționat în cadrul proiectului. Din echipa multidisciplinară care asigură implementarea acestei activități face parte și un asistent social care se deplasează la domiciliul beneficiarilor și care vine în sprijinul acestora, prin furnizarea de servicii de informare, consiliere socială, asistare, monitorizare, precum și consilierea familiei pentru a putea menține echilibrul acesteia în momentele dificile cauzate de dependența persoanei în vârstă.

Proiectul „Respect pentru bunici”, SMIS 127397 este derulat de Municipiul Baia Mare, prin Direcția De Asistență Socială Baia Mare, în calitate de Beneficiar, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.