REPORTAJUL ZILEI: PUTERNIC AFECTAȚI DE CRIZA ECONOMICĂ

Dintre cele mai afectate domeniide afaceri care simt din greu criza prin care trecem din cauza epidemiei cu coronavirus sunt cei din domeniul HoReCa.

Turismul, transporturile și domeniul ospitalității și al restaurantelor sunt doar primele sectoare lovite dur de criza provocată de noul coronavirus. Unda de șoc se va resimți și în alte domenii, dar România va avea o imagine exactă a impactului abia în vară, când este așteptat ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, spun mai mulți analiști economici. Unele analize inidcă totuși faptul că peste un milion de angajați din economia autohtonă riscă să intre în șomaj sau să fie disponibilizați,​

Operatorii economici din domeniul HoReCa resimt deja puternic criza și la nivelul municipiului Sighetu Marmației.

Mulți s-au reprofilat în aceste zile spre livrările la domiciliu. Dar și acestea meg cu dificultate, spune administratorul unei shaormerii din Sighet.

Potrivit unui studiu al Consiliului Național pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii , printre principalele efecte pe care le simt antreprenorii ca urmare a pandemiei de coronavirus sunt scăderea vânzărilor, suspendarea temporară a activităţii, disponibilizări, restrângerea activități, întârzieri la plata furnizorilor, închiderea unor firme. Mai mult, în timp, hotelurile și restaurantele ar putea fi închise temporar, conform decretului prezidențial care instituie starea de urgență pe teritoriul . României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.