VIDEO | Recomandările polițiștilor din cadrul Biroului Siguranța Școlară cu ocazia reluării cursurilor în învățământul preuniversitar

Începând cu data de 5 mai s-au reluat cursurile în învățământul preuniversitar, cu prezența fizică a elevilor, în funcție de scenariile de funcționare propuse pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar de către Consiliile de Administrație ale acestora. Cu această ocazie, polițiștii maramureșeni vin cu o serie de recomandări.

În județul Maramureș există 361 de unități de învățământ care își desfășoară cursurile după scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar 35 de unități după scenariul 2, adică cu participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și clasele terminale.

”Cu toții, în calitate de părinți suntem preocupați de siguranța copiilor noștri, de aceea vă sfătuim să evitați aglomerarea zonelor adiacente unităților școlare și vă asigurăm că atât poliția cât și personalul didactic supraveghează cu maximă atenție și responsabilitate accesul, respectiv ieșirea elevilor la și de la cursuri.  Este bine să reamintim, acum, cu ocazia acestui nou început școlar că, normele de prevenire și combatere a virusului COVID-19 presupun portul măștii de protecție în spațiile publice, precum și distanțarea fizică a persoanelor aflate în proximitatea unității de învățământ. Respectând aceste reguli, oferim șansa copiilor de a se bucura de activitățile școlare și de interacțiunea mult așteptată cu colegii lor, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vă reamintesc faptul că, în conformitate cu regulamentele școlare în vigoare și prevederile Ministerului Sănătății, este interzis, atât accesul în școală, cât și în curtea unităților de învățământ a părinților, aparținătorilor și altor însoțitori, în afara cazurilor excepționale, când este necesară aprobarea conducerii unităților de învățământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.