Reacție a deputatului Duruș (USR) după incendiul de la Casa de Cultură. Orgoliile sindicatelor și ale primăriei pot duce la pierderi de vieți

Incendiul declanșat aseară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare era iminent, dacă avem în vedere modul în care este administrat și întreținut imobilul. Clădirea, aflată în administrarea sindicatelor, este într-o stare avansată de deteriorare. Sistemul de încălzire este nefuncțional, cortina este într-o stare jalnică, la fel ca scena, care ar avea nevoie de reparații urgente.

În ultimul timp, anumite spectacole programate a se desfășura în incinta Casei de Cultură au fost anulate. Obiectivul și-a pierdut rolul de casă de cultură, în spațiu desfășurându-se în cea mai mare parte, prin închirierea unor spații, acte de comerț și activități cu specific de jocuri de noroc. Deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, cere o implicare a primăriei în acest subiect, întrucât condițiile de acolo sunt un atentat la siguranța celor care intră în imobil. „S-a încercat reglementarea prin lege a preluării acestor imobile de către autoritățile centrale și locale, dar actul a fost respins, primid avize negative atât de la Guvern, pe vremea doamnei Dăncilă, cât și în comisii. Râmân la îndemâna autorității locale preluarea acestor imobile în baza exproprierii pentru cauză de utilitate publică, prin achiziție publică sau în baza unei înțelegeri cu deținătorul, prin donație sau transfer cu titlu oneros. Sindicatele ar trebui să-și recunoască incapacitatea de a administra eficient acest imobil și să ajungă la un acord cu primăria. Ieri, viața a 40 de persoane, dintre care 34 erau copii, a fost pusă în pericol. Ar trebui lăsate orgoliile la o parte și găsit un consens. Riscul unui accident în care să se piardă vieți omenești este foarte mare”.

Biroul de presă, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.