VIDEO | Campania ”Meseria face diferența”, implementată și în școlile din Maramureș

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat campania „Meseria face diferența!”, o campanie ce prioritizează meseriile relevante de pe piața muncii,  precum și avantajelele pe care le oferă învățământul profesional și dual. Acestă campanie va fi implementată și în școlile din Maramureș.

În cadrul acestei campanii vor fi acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor, caravane ale meseriilor, concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică” , vizite ale elevilor din unităţile de învățământ gimnaziale la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învăţământul profesional şi dual precum și ateliere de informare pentru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a și a VIII-a.

”Campania Meseria face diferența se va derula în toate unitățile de învățământ din județul Maramureș printr-o paletă diversificată de acțiuni menite să satisfăcă nevoile educaționale și profesionale ale elevilor noștri”, a precizat Antoaneta Bolchiș, purtător de cuvânt ISJ Maramureș.

În județul Maramureș, se finalizează prima promoție, 2017-2020, cu 35 de elevi. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș propune pentru anul școlar 2020-2021, în  învăţământul dual, un număr de 56 de locuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.