VIDEO | Asociația „Părinți Salvatori” organizează la Sighet cursuri de resuscitare

Asociația „Părinți Salvatori” va organiza la Sighet, în acest sfârșit de săptămână,  cursuri de resuscitare în caz de stop cardio-respirator și eliberare de căi aeriene în caz de înec. Cursurile sunt adresate părinților și bunicilor.

Nu e pentru prima dată când Asociația ”Părinți Salvatori”organizează astfel de cursuri la Sighet. Pentru că cererea este foarte mare, organizatorii acestei acțiuni au decis sa revină la Sighet. Cursul inițial a fost programat pentru duminică, 23 februarie, dar fiind solicitare mare, s-a mai organizat o sesiune de curș și sâmbătă, 22 februarie.

Fie că este vorba de un caz de înecare cu mâncare sau cu obiecte mici, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie sunt vitale în primele minute de la incident.

Pentru că rolul părinților și al bunicilor este esențial în astfel de situații, aceștia vor avea acum ocazia să învețe metode de prim ajuotor atât în caz de stop cardio-respirator, dar și metode de eliberare ale căi aeriene în caz de înec.

Cursul va fi susținut de Vasile Vlașin, calificat de către Consiliul European de Resuscitare. În ultimii ani, a susținut peste 650 de serii de curs, în care aproximativ 18.000 de oameni au învățat cum să salveze o viață în asemenea situații. Vasile Vlașin își propune să introducă acest tip de curs în școli.

Cursul va fi structurat în trei module care vor cuprinde partea emoțională, teoretică și practică.

Peste 100 de persoane s-au înscris deja la aceste cursuri. Împărțiți în grupe, oamenii vor învăța atât teoretic, cât şi practic cum să aplice manevrele de prim-ajutor.

Prima sesiune de curs va avea loc sâmbătă, 22 februarie, de la ora 16:00, iar cea de-a doua, duminică, 23 februarie, între orele 11:00-15:00 și 16:00-20:00.

Înscrierile se pot face prin trimiterea unui SMS la numărul 0749936688, cu numele și ora la care se dorește participarea.

Participarea este gratuită iar cursurile de vor desfășura la Restaurantul Flamingo, situat pe strada George Coşbuc 36, Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.