VIDEO | Tot mai multe cazuri de gripă în Sighet, cei mai mulți dintre pacienți fiind copii

În ultimele patru săptămâni, cazurile de gripă s-au înmulțit la nivelul municipiului Sighetu Marmației.Cele mai multe cazuri se înregistrează în rândul copiilor.

Zeci de pacienți se adresează zilnic la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Sighet cu simptome de gripă.

”Avem forme de gripă cu diferite complicații, amigdalite, penumonii, sinuzite, dar care răspund satisfacător la tratamente”, specific Erika Șofron ,medic specialist Boli Infecțioase..

Cazuri de gripă se înregistrează și în cazul pacienților care s-au vaccinat, forme blânde, dar care au răspuns la tratamentul specific pentru gripă.

”Avem foarte multe cazuri de copii cu gripă în această perioadă, poate chiar mai multe decât cele de adulți. Copiii merg în colectivitate, așa se justifică numărul mare de cazuri de îmbolnăvire în rândul celor mici”, spune medicul specialist.

Majoritatea cazurilor, în jur de 85% dintre pacienți, au răspuns cu tratament la domiciliu și monitorizare ulterioară.

”Unii pacienți au făcut complicații și au ajuns să fie spitalizați. Un procent destul de mic dintre pacienții care ni s-au adresat au necesitat spitalizare, cu terapie antibiotică asociată cu tratamentul antiviral”, spune Erika Șofron..

În continuare vin la spital pacinți în număr mare, cu simptomatologie de gripă, majoritatea vârstnici cu alte patologii asociate sau copii. Până în prezent nu s-au înregistrat cazuri de spitalizare în rândul copiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.