Profesorul și sociologul Gheorghe Mihai Bârlea lansează un nou volum de poezie, ”Sigilii de sare”

Profesorul și sociologul Gheorghe Mihai Bârlea lansează un nou volum de poezii. ”Sigilii de sare”, e un mic tratat de etică hrănit din lectura aprofundata a Evangheliilor. Fiecare enunț e inspirat de o trăire ardenta, sau de un complex de trăiri copleșitoare.

”Sigilii de sare”a părut la editura ”Limes”din Cluj Napoca.”și este o carte care se bazează pe un concept care-și are rădăcinile în metafizica din Noul Testament, spune autorul.

”Această carte este un act de curaj pentru mine. E o carte onestă, o carte curată, în care, ca și în celelalte, sper că am reușit să-mi etalez bruma de har poetic cu care am fost investit. Eu cred că lumea are nevoie și de poezie, poezia este indispensabilă omului, poezia traduce sensibilitatea omului și ne oferă momente de sublimare și de frumos. Vai de viața fără poezie!”, spune Gheoghe Mihai Bârlea.

Cartea are 106 pagini, cu o prefață semnată de Ana Bantoș, critic literar din Chișinău și o postfață semnată de Mircea Petean, poet și directorul editurii ”Limes”.  Ana Blandiana a dedicat și ea autorului câteva fraze pe coperta din spate a volumului. Lansarea cărții va avea loc la Sighet, miercuri, 13 noiembrie, de la ora 15:30 la Centrul Cultural și joi, 14 noiembrie, la Baia Mare, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.