Prins în flagrant dând mită la graniță

Lucrători ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au prins în flagrant un cetățean străin care a încercat să dea mită pentru a trece granița având un permis de conducere fals.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – S.T.P.F. Satu Mare, în colaborare cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetățean străin, în timp ce oferea la doi polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu suma de 200 euro, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu.

Sâmbătă seara, un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și macedoneană, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, structură a ITPF Sighet,, conducând un autoturism înmatriculat în Macedonia. Acesta era însoțit de un cetățean sârb. Șoferul a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere emis de autoritățile din Bulgaria. Având suspiciuni asupra autenticității documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere e fals. Urmare a constatării polițistului de frontieră, atât șoferul cât și pasagerul i-au promis agentului, inițial, suma de 500 euro, iar mai apoi 1.000 euro pentru ca acesta să îi lase să treacă granița. Oferta a fost refuzată de polițistul de frontieră, care a informat conducerea SPF Halmeu, fiind sesizat Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare. În baza sesizării, a fost constituită o echipă operativă, iar câteva ore mai târziu s-a realizat prinderea în flagrant a cetățeanului străin, în timp ce le oferea unor polițiști de frontieră 200 euro drept mită. Ulterior, șoferul și pasagerul mașinii au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul de caz dispunând față de aceștia punerea în mișcare a acțiunii penale, penru dare de mită, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările continuă, cu cei doi inculpați în stare de libertate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.