VIDEO | 14 fete din Sighet au participat la cea mai mare oră de Kangoo Jumps, eveniment demn de Cartea Recordurilor

Oradea are toate șansele să intre în Cartea Recordului. Peste 1.700 de oameni au participat  la cea mai mare oră de Kangoo Jumps, care a avut loc duminică, în Piaţa Unirii. Dacă rezultatele în urma monitorizării se vor valida, România va bate recordul deţinut de Germania, unde 1.298 de oameni au făcut sport împreună, sărind cu acest tip de ghete. La eveniment au particpat și 14 sigheteni, membri ai Clubului Kinga Ardelean.

Timp de o oră au sărit încontinuu. Cele 14 fete din Sighet de la Clubul de kangoo jumps condus de instructoarea Kinga Ardelean, s-au alăturat acestui eveniment de mare anvergură.  A fost o experiență de neuitat, iar sentimental de mândrie, pe măsură. Lecţia de sărituri a fost organizată de echipa KAPO – Sănătate pe ghete, iniţiată de antrenoarea Kinga Sebestyen. Aproape 1.700 de participanţi s-au adunat, duminică la prânz, cu mult entuziasm, în Piaţa Unirii din Oradea,  pentru a bate recordul mondial la cea mai mare oră de kangoo jumps din lume.

”Participarea la acest eveniment a fost o mare realizare, pentru că Kinga Sebestyen e manager kangoo club nu doar pe România, ci și pe Serbia și pe Bulgaria, dar e o onoare pentru noi ca s-a organizat în România. Am mai participat și la alte evenimente, dar acesta rămâne unic până la această oră.  Va fi foarte greu de egalat cu orice altceva, în următorii ani, atât pentru mine ca instructor, cât și pentru toată echipa. Am avut o satisfacție foarte mare când am văzut cât de mult și-au dorit fetele să reușim. Simt că am pus și noi o cărămidă la această reușită”, a spus Kinga Ardelean, instructor kangoo jumps la un club din Sighetu Marmației.

Înscrierea în prealabil a fost necesară tocmai pentru că, fiind un eveniment monitorizat de Guinness Book of World Records, trebuie să se ştie exact câţi oameni vor fi în centrul oraşului. O dată cu înscrierea, sportivii au indicat ce număr poartă la încălţăminte, astfel încât organizatorii să le pregăteasă ghetele potrivite. Mulţi dintre ei au încălţat pentru prima dată o pereche de ghete rebound, special pentru acest eveniment.Cum recordul mondial anterior era deţinut de Germania, cu 1298 de persoane, Oradea are şanse serioase să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de persoane prezente la o oră de sărituri cu aceste ghete.

”În momentul în care te-ai înscrs, ai fost monitorizat incontinuu, dacă nu ai reușit să sari ora aia încontinuu, erai descalificat și scădea astfel numărul participanților. Cel mult te puteai opri să bei două guri de apă. Participanții au achitat și o taxă de participare și au primit în schimb o borsetă, un tricou și apă plată la dispoziție”, spune Kinga Ardelean.

Încă nu există cifre oficiale ale participanților. Din cei 1700 de participanți, urmează a se calcula câte persoane au fost descalificate, pentru a se valida moentul ca fiind unul demn de Cartea Recordurilor.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.