Primăria Sighet a audiat azi peste 17 cetăţeni privitor la problema sterilizării sau eutanasierii cainilor comunitari

Primăria Sighet a audiat azi  peste 17 cetăţeni privitor la problema sterilizării sau eutanasierii cainilor comunitari

Astazi, in sala Tranzit, Primăria Sighetul Marmaţiei a organizat o audiere publică pe tema găsirii unor noi soluţii in problema câinilor comunitari. La eveniment au participat cetăţeni ai municipiului cu diverse puncte de vedere, toţi cei 17 înscrişi fiind ascultaţi cu multă răbdare de cei prezenţi.
În cadrul audierii publice fiecare cetăţean sau organizaţie înscrisă la cuvânt a avut la dispoziţie 5 minute pentru a-şi exprima poziţia în faţa comisiei de iniţiere formată din primarul Eugenia Godja şi viceprimarul Ovidiu Nemeş, alături de şeful adăpostului animalelor fără stăpân, Nicolae Şteţca şi managerul spitalului Vasile Ştefanca.
Scopul audierii publice a fost acela de a identifica transparent noi soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari în condiţiile existenţei unui adăpost suprapopulat cu animale fără stăpân şi pentru a putea lua pe viitor decizii optime în această problemă.
Cetăţenii înscrişi la cuvânt au avut puncte de vedere diferite, unii au fost pro sterilizare şi adopţie alţii pentru uciderea câinilor comunitari.
În urma audierii publice de astăzi Primăria Sighet va realiza o sinteza a opiniilor prezentate şi împreună cu o comisie de experţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică vor elaborare un set de politici publice pentru gestionarea situaţiei câinilor comunitari. Documentul va fi prezentat într-o conferinţă de presă.
În urma depoziţiilor de azi, concluzia a fost că „numai absentii nu au avut dreptate” în expunerile lor, iar audierea publică a fost încă o dovadă a transparenţei decizionale promovate de municipalitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.