În perioada 20-21 mai, la Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară ediţia a XIX- a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale

În perioada 20-21 mai, la Sighetu-Marmaţiei se desfăşoară ediţia a XIX- a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale

    In perioada 20-21 mai, la Sighetu-Marmatiei se desfasoara editia a XIX- a a Concursului International de Interpretare Instrumentala si Arte Vizuale, organizat de Scoala de Muzica si Arta Plastica "George Enescu". Concursul a fost instituit in anul 1992 ca o competitie intre Scoala de Muzica din Sighet si Liceul de Arta din Baia Mare, devenind odata cu trecerea anilor, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen.
    La editia din acest an, organizata pe instrumente si grupe de varsta, participa 121de tineri instrumentisti din Romania, Ucraina si Serbia care si-au dovedit din plin maiestria. Competitia este sustinuta financiar de sponsori locali, persoane si firme particulare.
Perseverenta organizatorilor a adus scolii sighetene nu doar multe premii, ci implicit si un nivel ridicat al pregatirii elevilor si vizibilitate in mediul artistic, declara presedintele acestui concurs dr. Gabriel Banciu, profesor universitar si prorector al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
Cei mai buni interpreti vor fi premiati in cadrul Galei Lauretilor care va avea loc maine, 21 mai,  la sala de concerte a Scolii de Muzica “George Enescu”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.