Primăria Giulești a cumpărat centrul comunei

Primăria Giulești a cumpărat centrul comunei

Primăria comunei Giuleşti a achiziţionat aproape tot centrul comunei, deoarece urmaşii lui Stefan Dunca au revendicat clădirile folosite de administraţia locală, dar şi curtea şcolii, terenul de fotbal şi parcul comunei. Suma plătită de către autorităţile locale s-a ridicat la nivelul bugetului comunei pe un an de zile.

Primăria Giuleşti a fost chemată în instanţă de către urmaşii lui Stefan Dunca, pentru retrocedarea clădirii primăriei, dar şi a altor imobile şi terenuri din comună. Acest caz nu este unul izolat, deoarece mai multe comune din Maramureş au avut de suferit de pe urma legilor 247 şi 10 şi apoi modificarea legii 247 privind reforma în domeniul proprietăţii.

Controversatele discuţii au vizat atât clădirea primăriei cât şi sediul postului de poliţie, dar şi curtea şcolii, terenul de fotbal şi cel de sub şcoală, plus parcul din comună. Toate acestea au fost retrocedate urmaşilor lui Dunca.

Singura soluţie pe care Consiliul Local Giuleşti a găsit-o reprezintă o hotărâre prin care să poată răscumpăra proprietăţile revendicate. Astfel totul a fost plătit din bugetul local, vreme de doi ani, fără un leu de la Fondul Proprietatea. Primarul comunei Petre Codrea ne-a declarat că s-a cumpărat înapoi centrul localităţii, însă suma cheltuită este echivalentă cu bugetul comunei pe un an. Negocierile cu moştenitorii lui Stefan Dunca pentru răscumpărarea proprietăţilor s-a ridicat la 1,4 miliarde lei vechi, însă atunci când s-a pus problema plăţii, s-a luat în calcul indicele de inflaţie, astfel că sumă a ajuns la 2,42 miliarde lei vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.