Acțiuni de strângere a câinilor comunitari

Acțiuni de strângere a câinilor comunitari

Ieri în jurul orei 19 reprezentanţii Adăpostului de câini fără stăpâni din Sighetul Marmaţiei au desfăşurat o acţiune de prindere a câinilor fără stăpân. Aceştia au fost solicitaţi să intervină în cartierul Unirii. Ca de fiecare dată acţiunea nu a fost lipsită de incidente fiind nevoie chiar de intervenţia Poliţiei Locale.

Reprezentanţii Adăpostului de câini fără stăpân în frunte cu medicul veterinar Nicolae Stetca s-au deplasat în cartierul Unirii pentru a răspunde solicitărilor unor locatari nemulţumiţi. Aceştia au declarat indignaţi că le este frică să iasă din locuinţa din cauza câinilor din jurul blocului. Animalele aparţineau unui locatar care s-a scandalizat, nemulţumit fiind de faptul ca reprezentanţii Adăpostului de câini fără stăpân îi ridică patrupedele.

Legislaţia votată prin consiliu local spune foarte clar că sunt pasibili de amendă cuprinsă între 700 şi 1.500 de lei toţi cei care care încearcă să construiască anexe şi să crească câini în fata blocului.

Conform relatărilor medicului veterinar Nicolae Stetca în cursul lunii februarie s-au efectuat 20 de capturi, iar dacă vremea continua să se încălzească, în decurs de o săptămână va reîncepe campania de sterilizarea a patrupedelor din Sighet.

Se pare că în ultimele zile 18 câini fără stăpân au fost ucişi în Sighetu Marmaţiei, fenomen confirmat şi de Nicolae Ştetca medicul veterinar al Adăpostului din municipiul nostru. Autorii acestor atrocităţi nu au fost identificaţi până în acest moment. În patru cazuri, câinii au fost strangulaţi cu sârmă după care li s-a sfărâmat ţeasta cu un obiect contondent, iar în 14 cazuri s-au folosit otrăvuri improvizate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.