Prima generație de centuri negre după 6 ani de muncă grea la C.S. Ultimate Kickboxing Sighet

Un eveniment special în weekendul trecut și o mare realizare a C.S. Ultimate Kickboxing Sighet. Prima generație de centuri negre după 6 ani de muncă grea. Sportivii care au obținut centura neagră sunt,  în ordinea vârstei, Sensei Adina Beatrice Csizmadia, Sensei Emese Nagy și Sensei Eduard Csizmadia.

După eforturi susținute atât în sala de antrenament a Clubului Ultimate Kickboxing de pe strada Dragoș Vodă din Sighet, cât și la concursurile de profil organizate în țară și în străinătate, cei trei sportive și-au încununat implicarea cu o binevenită recompensă, obținerea centurii negre,

Drumul până la o centură neagră este destul de anevoios și este nevoie de foarte multă muncă în spate, de foartă multă pregătire în stagii de pregătire, participare la concursuri interne și internaționale, iar partea cea mai grea e să reziști atâția ani de zile, în ciuda tuturor rezultatelor. E un sacrificiu și mai ales copiii trebuie să renunțe la orele de distracție, de joacă, ei nu prea-și permit luxul șsta”, spune sensei Iosif Csizmadia, master-instructor de kickboxing.

Conform statisticilor, din 10 000 de practicanți de arte marțiale, doar maxim doi sportivi ajung să obțină centura neagră.

”Spre fericirea mea am reușit să scot trei sportive cu century negre din prima generație, restul copiilor care au fost au renunțat pe parcurs din diferite motive, iar petru asta pot să spun că e o mândrie foarte mare”, spune Iosif Csizmadia.

Examenul pentru obținerea centurii negre a avut loc la Sighet în prezența Grand Master Massan Ghorbani și asistentului Shihan Ferdia Grant.

Este vorba despre un concurs, prin care sportivii ar trebui să dea dovadă că stăpânesc în jur de 250 de tehnici de kickboxing, plus condiție fizică, dar cred că adevăratul examen, sportivii l-au avut în toți cei șase ani de pregătire intensă.prin comportamentul de care au dat dovadă, prin loialitatea lor, prin implicare”e de părere sensei Iosif Csizmadia.

Clubul Ultimate Kickboxing organizează periodic seminarii de pregătire, participări la concursuri națioanle și internaționale de profil, tocmai cu scopul de a obține performanță în rândul sportivilor care trebuie să stăpânească dincolo de tehnica specifică acestei ramuri sportive și o disciplină impusă de artele marțiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.