Președintele ANPC, sfaturi despre cum să identificăm măștile neconforme de pe piață

Atenție ce măști de protecție cumpărați, avertizează reprezentanții ANPC. Doar la ultimul control realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului s-au descoperit milioane de măști neconforme, care au și fost retrase de pe piață. Președintele ANPC a explicat la Digi24 ce ar trebui să verfice fiecare român înainte de a achiziționa măști.

Autoritățile ne recomandă să evităm să cumpărăm măști neconforme, deoarece ne pun sănătatea în pericol. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Eduardt Cozminschi, a explicat la ce trebuie să ne uităm, ca să nu ne păcălim cu măști neconforme.

„Aș dori să îi sfătuiesc pe consumatorii din România să cumpere aceste măști doar din farmacii sau din magazinele cu raioane specializate pentru produse de protecție și, bineînțeles, să consulte site-ul ANPC-ului, unde avem o secțiune specială unde sunt trecute toate aceste produse care au apărut pe alerte. Deci, avem inclusiv fotografii acolo, avem descrierea amănunțită. Altfel, pentru un consumator mediu informat este destul de greu să distingă care produs este conform sau care nu”, a explicat președintele ANPC la Digi24.

Citește continuarea pe digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.