VIDEO | Poiana cu narcise din Valea Vinului este pregatită să întâmpine turiștii

Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la Poiana cu narcise din Valea Vinului, că este pregatită să-i întâmpine.Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise le este permis să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona, dar nu au voie să culeagă flori și nici să abandoneze gunoaie.
Au înflorit narcisele în Poiana cu narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei. Poiana cu narcise situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, este declarată rezervaţie prin Legea nr. 5/2000, având o suprafaţă de 5 ha. În perioada de înflorire, lunile mai – iunie poiana oferă o imagine inedită. Încet-încet întreaga pajişte de aici devine albă, ca şi cum ar fi căzut pe neaşteptate o zăpadă târzie peste muntele pregătit de primăvară. Covorul alb de narcise este întrerupt ici şi colo de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.
Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 1-2 săptămâni, începând cu această dată.
Din Valea Vinului pleacă către Muntele Saca două poteci: prima urcă spre vest spre Dealul popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului. APNMR recomandă traseul de pe Dealul Popii, care este marcat cu săgeți indicatoare.

Plata biletului de vizitare se poate efectua prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1. Valoarea unui SMS fiind de 1 euro+TVA.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.