Peste 7.000 de cititori au trecut anul acesta pragul Bibliotecii Municipale "Laurenţiu Ulici"

Peste 7.000 de cititori au trecut anul acesta pragul Bibliotecii Municipale "Laurenţiu Ulici"

Am vrut sa vedem daca lectura mai reprezinta un hobby pentru sigheteni si nu am ramas dezamagiti. Atat tinerii cat si pensionarii si somerii inca aleg sa isi petreaca timpul liber printre randurile captivante ale cartilor imprumutate de la Biblioteca Municipala „Laurentiu Ulici”, din Sighetu Marmatiei.  Potrivit statisticilor, peste 7000 de cititori au trecut pragul bibliotecii de la inceputul anului 2011, pana in prezent.
 Traim in secolul XXI, secolul vitezei, iar putinul timp liber pe care il avem, de cele mai multe ori  alegem sa-l petrecem navigand pe internet sau vizionand un film pe marile ecrane. Intrebarea e, daca ne mai ramane timp sa savuram o carte buna? Aceasta este intrebarea la care am incercat sa gasim raspuns azi. Si am ramas placut surprinsi dand o raita printre rafturile de carti din cadrul Bibliotecii Municipale sa gasim cititori de toate varstele.
Statistica pe anul 2011 a Bibliotecii Municipale “ Laurentiu Ulici ” relateaza ca au frecventat biblioteca  peste  1000 de cititori, utilizatorii noi inscrisi sunt in numar de  150, iar in ceea ce priveste numarul de cititori pe anul 2011, peste 7.000 de cititori au trecut pragul bibliotecii municipale. Numarul de volume imprumutate de la inceputul anului se ridica in jurul cifrei de 7.500 de carti. Potrivit bibliotecarei Adina Iancu, marea majoritate a celor  care viziteaza frecvent biblioteca sunt elevii.
Dar nu  numai elevii sunt pasionati de lectura ci si pensionarii, persoanele casnice sau mai nou, cei aflati in somaj.
Cei care sunt trecuti de prima tinerete, au ramas indragostiti de lectura inca de pe vremea copilariei si sustin ca de cele mai multe ori se regasesc in personajele din cartile pe care le citesc, iar lectura le ofera adesea o lectie de viata.
Am ramas placut surprinsi sa constatam ca elevii nu citesc doar bibliografie impusa de programa scolara, ci prefera si romane S.F. psihologice, de aventura, de filosofie.
La mare cautare sunt autorii straini, nu doar cei autohtoni.

Dragostea de carte o dobandim de la varste fragede, de aceea, atat profesorii cat si bibliotecarii sfatuiesc parintii sa le insufle copiilor gustul pentru carti bune deoarece este  bine stiuta morala: “Daca ai carte, ai  parte!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.