În momentul de faţă la Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Sighet sunt diagnosticaţi cu viroze peste 20 de copii

În momentul de faţă la Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Sighet sunt diagnosticaţi cu viroze  peste 20 de copii

Suntem in luna mai, iar vremea capricioasa si variatiile mari de temperatura pun la incercare sistemul imunitar al copiilor. Pediatrii sfatuiesc parintii sa fie foarte atenti de la primele simptome ale virozelor si sa le administreze copiilor medicatia corecta si doar la indicatia medicului. Pentru evitarea imbolnavirii copiilor trebuie sa li se administreze o alimentatie sanatoasa, sa se evite locurile aglomerate si sa se respecte normele de igiena.
In momentul de fata la Sectia Pediatrie a Spitalului Municipal Sighet sunt diagnosticati cu viroze  peste 20 de copii, din cei 30  spitalizati in momentul de fata.
Simptomele racelii comune se manifesta prin scurgerea de secretii nazale, infundarea nasului, respiratie dificila pe nas, dureri de gat, stranut, tuse, inrosirea gatului, febra si dureri de cap. Uneori raceala se poate asocia sau complica cu o infectie bacteriana a gatului (amigdalelor) sau a sinusurilor, situatii in care se face prezenta febra ridicata, dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, secretii la nivelul gatului, eliminate prin tuse.
Potrivit declaratiilor  Mariei Hantig, sef la sectia Pediatrie, se poate administra la primele simptome medicatie prescrisa de medicul de familie si farmacist, insa trebuie evitata administrarea antibioticelor fara prescriptie medicala.
Cei mai predispusi la viroze sunt copiii care isi petrec mult timp in colectivitate, de aceea pediatrii recomanda multa atentie si spalarea mainilor cat mai des.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.