VIDEO | Paturi suplimentare pentru pacienții SARS Cov-2

Managerii unităților spitalicești din Maramureș, precum și directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop, alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, au participat în16 noiembrie 2020, la o videoconferință. Participanții au încercat să identifice soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de Anestezie Terapie Intensivă SARS CoV-2.

De asemenea se caută soluții și pentru suplimentarea paturilor destinate pentru pacienții cu forme ușoare și medii a acestei afecțiuni pentru a degreva personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr Nicolae Rușdea” – Spital Suport și de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

”Am identificat două soluții pentru a reuși să suplimentăm numărul de paturi pentru pacienții pozitivi cu COVID-19. Una dintre acestea este utilizarea fostei clădiri din Baia Mare în care a funcționat Secția Pediatrică III. Trebuie să vedem exact care sunt posibilitățile ca această clădire să fie amenajată și dotată corespunzător astfel încât, aici, să fie alocate aproximativ 45 de paturi. De asemenea, luăm în calcul și posibilitatea transformării corpului D3 al Spitalului din Borșa în Compartiment tampon unde să se acorde îngrijiri pacienților cu forme ușoare și medii”, a subliniat Ionel Bogdan, președinte Consiliului Județean Maramureș.

Managerii spitalelor din Maramureș și-au arătat deschiderea pentru a colabora astfel încât să se asigure personalul medical și auxiliar necesar care să lucreze cu bolnavii ce vor ajunge în aceste compartimente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.